Hoi! Ik ben Peggy de fotograaf achter de camera!

NICE TO MEET YOU!

Naast fotografie ben ik moeder van Reza. Samen met mijn vriend Martijn wonen wij in de mooie badplaats Oostvoorne (Zuid-Holland). Je kunt mij het best omschrijven als: creatief, ontdekker, gevoelig en zacht. Ik ga AAN van mooie dingen, bloemen die in bloei staan, zonnestralen op mijn gezicht, dansen op een festival.

Ik treed niet zo snel op de voorgrond en dat komt in mijn werk als fotograaf extra goed van pas. Door m’n rustige karakter voelen mensen zich vrijwel meteen op hun gemak. En doordat je niet zo bezig bent met de camera kan ik je fotograferen zoals je echt bent.

Als fotograaf weet ik elk belangrijk ogenblik te vangen. Denk aan een aanraking, een kus, een glimlach naar elkaar. Echt die tastbare herinneringen voor later. Foto’s die je meteen weer terug brengen naar dat exacte moment.

fact 1: ik ben dol op reizen

Samen met mijn vriend maakte ik al eens een indrukwekkende reis naar Australië. En nu staan Indonesië en Costa Rica hoog op het verlanglijstje. Ook in Europa hou ik ervan om steden te verkennen en nieuwe dingen te ontdekken. Zo reden we vanaf Sevilla langs de kustlijn van Spanje naar Barcelona. Verder vind ik alles interessant wat te maken heeft met de Tweede Wereldoorlog. Om die reden hebben we al verschillende historische plekken en monumenten in Normandië, Duitsland en Polen bezocht. Ik hou alles bij op Google Maps: de restaurants waar we hebben gegeten, de plaatsen waar we geweest zijn. Ook markeer ik de locaties die nog op ons wensenlijstje staan, waardoor we altijd nieuwe inspiratie hebben voor onze volgende avonturen.

fact 2: ik word blij van het strand

Ik woon dichtbij de zee en je kunt me echt een strandgekkie noemen. Het liefst ga ik er met mijn zoontje, m’n vriend of vrienden naartoe, maar ook alleen kom ik er graag. Het is echt mijn happy place. Lekker met m’n voeten in het zand, luisteren naar de golven en de frisse zeebries opsnuiven. De kust is voor mij de ultieme plek om te ontspannen, te genieten van de natuur en alles los te laten. Geen gedoe, simpelweg genieten en helemaal in het moment zijn.

fact 3: ik hou van de kleur roze

Al sinds een klein meisje ben ik gek roze. Mijn allereerste camera was dan ook niet voor niets roze! De tint ervan is door de jaren heen wel veranderd. Vroeger was ik helemaal weg van Barbie roze. Tegenwoordig kies ik eerder voor mauve of oud roze. Ook mijn fotografiestijl is kleurrijk en levendig. Naast roze hou ik van echte kleuren. Dus als je bij mij op de foto gaat, is het gras gewoon groen. Geen beige of goudgeel ;)

fact 4: Ik ben gek op bloemen

Je maakt mij echt gelukkig met een mooi gevulde bos bloemen, of als de lente weer begint en bloemen zachtjes ontpoppen. Omdat ik zo van bloemen houd, komen ze ook terug als illustraties op mijn website. Als extra persoonlijk tintje koos ik voor de geboortebloem van januari, het sneeuwklokje/ de anjer, voor mijn zoontje Reza. Voor mijn vriend Martijn, geboren in augustus, is dat de klaproos. En omdat ik zelf in oktober jarig ben, is mijn geboortebloem de goudsbloem. 

fact 5: ik heb een brede muzieksmaak

Mijn muzieksmaak is behoorlijk divers. Ik kan genieten van de catchy pop nummers van Lady Gaga, maar ik ben net zo gek op techno-muziek. Je kunt me op elk feestje neerzetten. Of het nu op een carnavalsfeest is of op een zwoele zomeravond op het strand. Thuis luister ik ook graag naar mooie ballads van artiesten als Celine Dion en Cher. Daarnaast hou ik van de nummers van Enrique Iglesias. Latin en Spaanse muziek brengen me altijd meteen in de stemming om te dansen. Dus natuurlijk ben ik ook heel benieuwd welke muziek jullie hebben gepland voor jullie bruiloft.

fact 5:  ik ben ook te boeken als paardenfotograaf

Van kleins af aan ben ik al dol op paardrijden. Op mijn zesde reed ik al. Ik heb zelfs een eigen paard gehad, maar nu geniet ik van mijn verzorgpaard. Mijn liefde voor paarden combineer ik graag met mijn passie voor fotografie. Naast het vastleggen van loveshoots en bruiloften, kun je me dus ook boeken voor fine-art paardenfotografie. Dit zijn geen standaard portretten van je paard, maar echt unieke kunstwerken die de schoonheid en kracht van deze prachtige dieren vastleggen.

Mijn persoonlijke favorieten:

Mijn passie voor fotografie werd aangewakkerd door een ingrijpende gebeurtenis. Op 17-jarige leeftijd verloor ik een vriendin door een auto-ongeluk. Kort daarvoor hadden we nog samen foto’s gemaakt. Omdat ik ontevreden was over hoe ik erop stond had ik de meeste foto's in de prullenbak gegooid. Je kunt je wel voorstellen hoe blij ik was dat ik ze nog kon terughalen.
Door deze eyeopener besefte ik hoe waardevol het is om tastbare herinneringen te hebben van zowel grote als kleine momenten. Een foto kan zó dierbaar zijn. Ik moedig daarom ook iedereen aan om regelmatig een shoot te doen. Zo kun je de tijd als het ware voor even bevriezen en voor altijd terugkeren naar het moment waarop de foto genomen is. 

Sinds die tijd ga ik nooit meer op pad zonder mijn camera. Mijn vrienden en familie waren en zijn daar dolblij mee, want ik maak van elk feestje, etentje of verjaardag wel foto's.
Voordat ik in 2017 naar Australië ging, kocht ik een goede Sony spiegelreflexcamera en begon het fotograferen steeds serieuzer te worden. Eenmaal terug in Nederland volgde ik een opleiding aan de Fotovakschool en deed een aanvullende fotografiecursus om mijn vaardigheden verder te ontwikkelen. 

Al snel begonnen vrienden en bekenden mij te vragen voor bruiloften en fotoshoots en zo wisten steeds meer mensen me te vinden. Eerst fotografeerde ik vooral in de regio: in Zuid-Holland en Zeeland. Maar inmiddels reis ik het hele land door voor fotoshoots. Ik heb zelfs al een aantal bruiloften in België mogen fotograferen.

Hoe ik mijn fotografie begon

NEEM CONTACT OP

© 2024 Peggy Irene Photography | Website gemaakt door Studio Above